• 09Mar

  Objavio Dražen Drnas dana 10/03/2011 @ 23:30 u kategoriji StartUp  

  Često me pitaju: “Kako ide? Kako je voditi startup?”

  E pa kako je, naletio sam na ovaj video i kažem baš ovako je.

  Ukratko zamislite voziti auto na dva kotača, balansirati tako po cesti. I onda kad ti to nije dosta skineš dvije gume u vožnji, malo voziš bez njih, malo otvoriš laptop i na kraju ponovno namontiraš gume!  I sve to vozeći automobil na dva kola bez zaustavljanja.

  Pogledajte:

   

  Ako imate startup priznajte da to ovako nekako izgleda. Možda samo ne slušate ovakvu muziku :-) . Uvijek se žuri, nema se vremena stati i promijeniti kotače. Balansira se između salesa, investicija i nule na računu. A opet, ekipa se očito dobro zabavlja!

  Startup vam dođe kao da skačete iz aviona sa jedrilicom u kutiji u dijelovima i onda lijepo sastavljate jedrilicu u zraku u padu prema zemlji.

  I još nešto: koliko je god teško i ludo voziti auto ovako, pogledajte ovu ekipu što visi sa strane, mijenja kotače rukom, odrađuje posao, njima u biti treba skinuti kapu! E to su vam zaposlenici u startupu.

   

  p.s. na video sam naletio kod Dede

  Slični postovi:

3 Responses

WP_Cloudy
 • Vukašin Says:

  hit :D

 • Dulijano Says:

  Zaboravio si napomenit da “voznja” traje non-stop 0-24. A šta se zaposlenika tiče tu si definitivno u pravu. Jedan ti je upravo (1:15 ujutro) napravio deploy nove verzije robota kojeg je osmislio i napravio samoinicijativno, a drugi upravo kreće u “borbu” s indexima na tablici od 20M recorda. Hebeš korporacije i državnu službu. Startup rules :-)

 • Svetlana Says:

  Kad radis za drugog radis 8 sati, kad radis za sebe radis 24 sata!