Trebalo bi vas više zanimati nešto o ovom blogu nego ja, al eto kad ste već tu :-)

Dakle, zovem se Dražen Drnas i trenutno sam CEO tražilice za nekretnine GoHome, a u biti prvi među jednakima od tri suvlasnika moja partnera. Kompanija iza tražilice se zove Pravi klik d.o.o. i podržana je od strane venture capital fonda PotezaVentures koji je u travnju 2008.g. postao naš partner i ušao u našu vlasničku strukturu kao manjinski suvlasnik. Zajednički radimo na velikom i izazovnom projektu širenja tražilice na evropska tržišta. U Hrvatskoj smo jedan od rijetkih projekata (a sigurno prvi web projekt) financiran VC kapitalom.

GoHome trenutno ima 14 zaposlenih od toga 10 u Hrvatskoj u dva ureda u Zagrebu i Splitu gdje je razvojni centar. Osim nekretnina u Hrvatskoj,  pretražujemo i nepremičnine u Sloveniji, case u Italiji, nekretnine u Srbiji i reality u Češkoj, spremni smo tehnički i za Njemačku i Slovačku.
Prodaju naših usluga radimo u 5 zemalja, imamo urede u Ljubljani, Milanu, Beogradu i Pragu , u svim uredima imamo zaposlene lokalne country managere i 40% prihoda nam dolazi izvan Hrvatske. Ispred GoHome je još puno posla, a kako se projekt odvija moći ćete pratiti i na ovom blogu.

Prije GoHome avanture sam bio suvlasnik tvrtke za razvoj softvera Heliobit d.o.o. , dogurali do 4 zaposlena. Radili smo dosta softvera po narudžbi, takli puno niša (medicinski softver koji se spajao na CT uređaje, upravljanje dizalima sa sms-ovima, napravili tisuće ovrha sa našim javnobilježničkim softverom,radili softver za praćenje proizvodnje , praćenje komercijale i putovanja cijevi ), a imali smo i neke gotove proizvode za male niše u hrvatskoj (nekretnine, auto servisi). Heliobit je bio velika škola poduzetništva.

Još prije sam radio u velikoj multinacionalnoj kompaniji Siemens u odjelu PSE, u odličnom timu i na raznim projektima većinom za mobilne operatere, a bio je i jedan zanimljivi projektu za BiH vladu (CIPS). Moja ekipa iz Siemensa u Splitu se i sad bori i stvara sustave koji nadopunjuju pa i konkuriraju velikim originalnim Siemensovim rješenjima.

A sve je počelo na FESB-u u Splitu i još prije u Elektrotehničkoj gdje sam se zarazio prvo elektronikom, a poslije računalima i softverom jer je ipak brže opaliti F5 za dobiti rezultat ideje nego crtati, jetkati, bušiti, kupovati pa lemiti komponente :-) . Dakle, vjerojatno jedan od posljednjih iz stare garde koji su još radili praksu na instrumentima sa  magičnim mačjim okom.

Ako vam mogu biti od ikakve pomoći slobodno me kontaktirajte, a tu je i moj LinkedIn profil.

linkedin_120x33

Comments are closed.