O čemu je ovdje riječ ?

Ukratko: iskustva iz prve ruke, VC-fondovi, start-up, situacije iz svakodnevnice poduzetništva, malo tehnologije i naravno što bi bio blog bez zrnca egoizma i prosipanja mudrosti. Sve skupa kao poticaj za goVenture or GoHome :-)

Zašto ime goVenture?

Ime goVenture je kombinacija dvije riječi koje će se provlačiti kroz ovaj blog: ‘go’ kao GoHome i ‘Venture’ kao venture capital, ali i kao eng. poduhvat.

Ove dvije riječi su mi se činile baš simpa kombinacija. Nekako zovu na akciju. Zovu sve ljude koji se možda premišljaju da pokušaju nešto i da se pokrenu. A nas koji smo već zaglavili u bilo kojem obliku venture-a ka nešto tješe, hrabre :-)

To je nekako i ideja iza bloga, promovirati poduzetništvo, pogotovo u IT-u, razmijeniti iskustva i potaknuti.

U Hrvatskoj nema puno takvog sadržaja na netu. Opet, probati ću ne ponavljati stvari o startupima i VC-u kojih je pun Internet. Za osnovne informacije o fondovima pogledajte moj blogroll, to je neka moja selekcija resursa. Svakako pogledajte starije postove na Berislavovom  SoftWave blogu, ima odlično razrađene osnove ove tematike.

Ono što ću ja dati su neka moja viđenja i iskustva iz prve ruke jer mi je venture capital i rad sa njima svakodnevnica. Pisati ću o stvarnim problemima i rješenjima, povlačiti paralele između resursa koje možete naći na netu i ovoga što mi radimo dole u Splitu(i šire). Također, biti će riječi i o tehnologiji iza GoHome, a ako me dovoljno dugo budete čitali možda vam pokažem prezentaciju i business plan koji su dobili investiciju ;-) . Ukratko, nadam se da ću vam biti od koristi (ili zabave baremko).

I ono što bi rekao jedan vrhunski lik:

“… A mene, ako se sete za Dan bezbednosti sete, a ako ne, nikom ništa, to je bila moja građanska dužnost. Najveće zadovoljstvo bit će mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put”.

E i ostavite neki trag za sobom ako me čitate: komentar, kontakt, pitanje, tweet, rss subscription bilo što tek da znam da ste tu, ljudi od krvi i mesa, a ne samo GoogleAnalitics visitors. Hvala vam!

Dobro mi došli na goVenture blog , go venture go!

Comments are closed.